(RAPORT) Republica Moldova, pe locul 37 în clasamentul „Indicele Global al Sclaviei 2016”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 45 de milioane de oameni din întreaga lume sunt reduși la o formă modernă de sclavie, dintre care două treimi în regiunea Asia-Pacific, potrivit „Global Slavery Index 2016”, alcătuit de Fundaţia Walk Free. Republica Moldova ocupă locul 37 din 167 de țări incluse în clasamentul.

Trafic de persoane, prostituție forțată, copii-soldat, munca forțată, folosirea copiilor în comerțul internațional de stupefiante — aceste forme de sclavie modernă se multiplică astăzi, în mare parte din cauza vulnerabilității exacerbate de sărăcie, discriminare și excluziune socială, dezvăluie la rândul său ONU.

Raportul elaborat de „Walk Free Foundation” compilează informații din 167 de țări, rezultate din 42.000 de interviuri în 53 de limbi, pentru a determina numărul de persoane reduse la sclavie și răspunsul guvernelor.

Din punct de vedere al procentului din populaţia totală, sclavia este cel mai des întâlnită în Coreea de Nord, Uzbekistan, Cambodia, India, Irak, Siria și Yemen.

Potrivit raportului, India este țara care numără cele mai multe persoane reduse la sclavie (18,35 de milioane), însă în Coreea de Nord incidența acestui flagel este cea mai puternică (4,37% din populație), iar răspunsul guvernului este cel mai slab.

Sclavia este cea mai răspândită în Asia. În urma Indiei, se plasează China (3,39 milioane de oameni reduși la sclavie), Pakistanul (2,13 milioane), Bangladeshul (1,53 de milioane) și Uzbekistanul (1,23 milioane).

În ceea ce privește incidența fenomenului, Uzbekistanul (3,97%) și Cambodgia (1,65%) se află pe „podium”, după Coreea de Nord, singura națiune din lume care nu a criminalizat formele moderne de sclavie.

Raportul deplânge, de asemenea, răspunsul slab al guvernelor în Iran, China și Hong Kong față de acest flagel.

Republica Moldova ocupă locul 37 din 167 de țări incluse în clasamentul, incidența acestui flagel fiind de 0,29% în rândul populației.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...