Raid aerian împotriva infrastructurilor Hamas în Fâșia Gaza ale armatei israeliene

Raid aerian împotriva infrastructurilor Hamas în Fâșia Gaza ale armatei israeliene

Armata israeliană a întreprins în noaptea de miercuri spre joi un raid aerian împotriva infrastructurilor Hamas în Fâșia Gaza, a anunțat instituția într-un comunicat, potrivit AFP. Acest atac survine ca represalii la tiruri împotriva soldaților săi și asupra orașului israelian Sderot, potrivit aceleiași surse.

„Armata a vizat ţinte ale mişcării teroriste Hamas în nordul Fâşiei Gaza, în special infrastructuri teroriste şi ateliere pentru fabricarea de arme”, se spune în comunicat.

Două tancuri israeliene au atacat miercuri mai multe poziţii ale Hamas în Fâşia Gaza, ca răspuns la tiruri de arme de foc.

O casă din oraşul Sderot a fost avariată miercuri de tiruri cu mitraliere grele provenind din Gaza, fără a provoca răniţi, a informat poliţia.

Acest raid are loc după săptămâni de manifestaţii în masă şi confruntări sângeroase la bariera ce separă Gaza de Israel, care au culminat luni cu uciderea a 60 de palestinieni de către soldaţi israelieni.

De o lună şi jumătate, mii şi uneori zeci de mii de locuitori din Gaza manifestează împotriva blocadei israeliene şi pentru dreptul palestinienilor de a reveni pe pământurile lor de unde au fugit sau au fost alungaţi după înfiinţarea statului Israel, în 1948, scrie AFP.

Din 2008, Israelul a purtat trei războaie împotriva Hamas în Gaza.

0