Putin vrea să facă din Crimeea zonă de jocuri de noroc

by Genko Genko

Vladimir Putin a introdus în Duma de Stat un proiect de lege prin care propune ca peninsula Crimeea să fie declarată ”a cincea zonă de jocuri de noroc” din Rusia.

Conform presei ucrainene, Putin a propus un amendament la Legea privind reglementarea și desfășurarea jocurilor de noroc pe teritoriul Federației Ruse. Acest amendament ar viza Crimeea, care ar putea deveni astfel un Las Vegas al Rusiei.

Începând cu 1 iulie 2009 în Rusia au fost interzise cazinourile, pe care Putin le considera drept un viciu grav care afecta societatea. Moscova, Sankt-Petersburg și alte orașe mari ale Rusiei găzduiau zeci sau chiar sute de săli de jocuri de noroc, însă după legea introdusă la cererea lui Vladimir Putin, acestea au dispărut.

În schimb au fost create 4 zone de jocuri de noroc, după model Las Vegas. La Altaiskii Krai, (zonă de la granița cu Kazahstan), Primorskii Krai (Vladivostok), Kaliningrad și Azov City (Krasnodar).

Putin a impus astfel crearea unor astfel de zone în regiunile defavorizate al Rusiei, la o distanță de câteva mii de km de capitala Moscova.

CITIȚI ȘI...