Putin și Macron au avut prima discuție telefonică: Ce au pus la cale cei doi președinți

by Genko Genko

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său francez Emmanuel Macron au avut joi prima convorbire telefonică, convenind „să dezvolte relațiile în mod tradițional amicale” dintre cele două țări, a comunicat Kremlinul, potrivit AFP.

Cei doi președinți sunt de acord „să colaboreze în chestiuni de actualitate internaționale și regionale, inclusiv în lupta împotriva terorismului”.

„Vladimir Putin l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru învestirea în funcție și pentru formarea noului guvern”, adaugă comunicatul.

Aceeași sursă menționează că „părțile și-au exprimat voința de a dezvolta relațiile ruso-franceze în mod tradițional amicale în domeniile politic, economic și cultural”.

Totodată, „au subliniat importanța continuării cooperării în cadrul formatului Normandia (Franța, Rusia, Germania, Ucraina — n.r.) vizând găsirea unei soluții la criza din Ucraina, pe baza acordurilor de la Minsk”.

Cei doi președinți au discutat și despre posibilitatea unei viitoare întâlniri, se mai spune în comunicatul Kremlinului, fără alte precizări.

CITIȚI ȘI...