Putin: Rusia și-a retras forțele armate de la granița cu Ucraina

by Genko Genko

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, dă asigurări că forțele armate ruse s-au retras din zona de graniță cu Ucraina, acestea staționând în prezent ”în locurile unde își desfășoară în mod normal exercițiile”.

”Ni s-a tot spus să ne retragem forțele armate de la granița cu Ucraina. Noi le-am retras. În prezent acestea staționează nu la granița cu Ucraina, ci în locurile unde își desfășoară în mod normal exercițiile” a declarat Putin în urma întâlnirii pe care a avut-o cu președintele Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Didier Burkhalter.

Citește și: Putin le cere separatiștilor din Donbas să amâne desfășurarea referendumului

”Acest lucru este foarte ușor de verificat datorită tehnologiilor moderne care permit ca prin intermediul sateliților să se vadă ce se întâmplă la sol”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Amintim că NATO, Statele Unite și Uniunea Europeană au cerut în mai multe rânduri Moscovei să-și retragă forțele militare desfășurate la granița cu Ucraina. NATO a publicat la mijlocul lunii aprilie imagini surprinse prin satelit care demonstrau că zeci de mii de militari ruși staționau la granița cu Ucraina

CITIȚI ȘI...