Putin la Sevastopol: Revenirea Crimeei la Rusia restabileşte „adevărul istoric”

by Genko Genko

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ajuns vineri după-amiază în Crimeea pentru a asista la Sevastopol, sediul istoric al Flotei Ruse la Marea Neagră, la ceremoniile organizate cu ocazia victoriei asupra naziştilor. Preşedintele rus a declarat că revenirea Crimeei la Rusia restabileşte „adevărul istoric”, exprimându-se în faţa miilor de locuitori din Sevastopol.

Însoţit de ministrul Apărării, Serghei Şoigu, preşedintele Vladimir Putin a trecut succesiv prin faţa a zeci de nave militare ruse, felicitând echipajele, potrivit imaginilor transmise de posturile de televiziune ruse.

„Tovarăşi, vă felicit pentru cea de-a 69-a aniversare a victoriei în marele război patriotic”, a spus Putin în faţa fiecărei nave.

Ultima navă a fost crucişătorul Moskva, nava-amiral a Flotei ruse la Marea Neagră.

Portul Sevastopol a fost plin de oameni, care au participat la ceremonii, potrivit imaginilor transmise de posturile de televiziune ruse şi corespondentul AFP la faţa locului.

După trecerea în revistă a navelor, a avut loc o paradă aeriană, cu participarea a zeci de avioane, inclusiv bombardiere supersonice Tupolev TU-22 şi avioane de vânătoare Suhoi Su-27.

Vladimir Putin a sosit vineri după-amiază în Crimeea, după ce a sărbătorit „patriotismul” rus la tradiţionala paradă militară din Piaţa Roşie din Moscova, în prima vizită în peninsula ucraineană anexată în martie de Rusia.

CITIȚI ȘI...