Putin, din nou comparat cu Hitler; ar putea ocupa și Transnistria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Senatorul american John McCain avertizează că Rusia ar putea ocupa regiunea separatistă transnistreană, apreciind că argumentaţia utilizată de preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru anexarea Peninsulei Crimeea este asemănătoare cu acţiunile lui Adolf Hitler.

“Administraţia Barack Obama este total desprinsă de realitate; practic, nu face nimic”, a spus McCain într-un interviu acordat postului american PBS, denunţând refuzul Washingtonului de a oferi asistenţă militară Ucrainei.

Citește și: Turcinov: Ucraina nu va ceda în faţa teroriştilor susţinuţi de Rusia

“Este o prostie că încă nu de-am dat seama ce urmăreşte Vladimir Putin. Administraţia Barack Obama pune accent doar pe relansarea relaţiilor” cu Rusia, a continuat McCain.

“Vladimir Putin calculează raportul costuri-beneficii. Dacă va intra în R.Moldova şi nu i se întâmplă nimic, cu cei 1.400 de militari din Transnistria, Putin va fi încurajat să intervină şi în zona baltică. Dacă vor putea face asta fără să păţească nimic, o vor face”, a insistat McCain, apreciind că argumentanţia folosită de Putin pentru anexarea regiunii ucrainene Crimeea este “bizar de similară” cu justificările fostului cancelar nazist al Germaniei Adolf Hitler.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...