Putin declară război ONG-urilor din țară

by Genko Genko

Președintelui rus, Vladimir Putin, nu-i plac activitățile Organizațiilor Neguvernamentale din țară, motiv pentru care a cerut luni Serviciului Federal de Securitate (FSB) să acţioneze împotriva ONG-urilor folosite în „scopuri distructive” împotriva puterii.

”Legislaţia rusă întrunește toate condiţiile necesare pentru ca organizaţiile neguvernamentale să îşi poată desfăşura activităţile liber şi transparent. Dar noi nu vom permite niciodată ca acestea să fie utilizate în scopuri distructive, așa cum s-a întâmplat în Ucraina, când prin intermediul ONG-urilor finanțate de Occident erau susținute structuri naționaliste neonaziste”, a declarat el în cadrul unei reuniuni a FSB.

Potrivit șefului de la Kremlin, aceste organizații ar fi ”reprezentat forța principală a loviturii de stat anticonstituționale din Ucraina”.

”Trebuie să facem distincţie între activităţile opoziţiei legale, care există în fiecare ţară democratică, şi extremism, care se bazează pe incitarea la ură respingerea legii şi a Constituţiei”, a adăgat Putin.

Aceasta nu este prima sa acțiune împotriva Organizațiilor Neguvernamentale. În 2012, Putin a impus o lege prin care obliga ONG-urile finanțate din exterior și care au activități politice să se înregistreze precum ”agenți străini”

CITIȚI ȘI...