Putin crede că nimic nu împiedică normalizarea relațiilor între Rusia și Occident

by Genko Genko

Președintele rus Vladimir Putin a apreciat sâmbătă că ”nu există nimic care să împiedice” normalizarea relațiilor între Rusia și Occident, care traversează cea mai gravă criză de după războiul rece, din cauza situației din Ucraina.

”Cred că nu există nimic care să împiedice o normalizare și o cooperare normală” cu Vestul, a spus Putin. ”Dar asta nu depinde de noi. Sau mai bine spus nu doar de noi. Depinde de partenerii noștri”, a spus Putin într-un interviu la televiziunea publică Rossiya-1, la emisiunea Vesti v Subbotu a ziaristului vedetă Serghei Brilev.

Citește și: Putin acuză din nou SUA: Se comportă precum în ”Războiul Rece”

Potrivit postului de stat Vocea Rusiei, în interviul de sâmbătă, Putin a făcut apel la toate statele europene implicate să se alăture eforturilor de a menține economia Ucrainei pe linia de plutire. ”Nu vrem să subminăm economia Ucrainei sau să punem sub semnul întrebării tranzitul (gazului) către Europa. De aceea, cerem tuturor statelor europene, tuturor țărilor interesate să sprijine economia ucraineană, să se alăture procesului de a ajuta Ucraina și de a găsi modalități pentru a-i finanța bugetul”, a spus Putin.

”Nu putem plasa întreaga povară de susținere (a economiei) unei țări cu 45 de milioane (de locuitori) doar pe bugetul rus și pe contribuabilii ruși”, a avertizat el.

CITIȚI ȘI...