Putin a decis să nu comenteze deocamdată „referendumul” din Donbas

by Genko Genko

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Federaţiei Ruse Dmitri Peskov a declarat că Vladimir Putin îşi va spune părerea despre „referendumurile” din Donbas după ce vor fi anunţate rezultatele.

„Este greu de prognozat”, a spus Peskov pentru „Komersant” în legătură cu reacţia lui Putin despre „referendumuri”, relatează 24tv.ua.

Peskov a menţionat, de asemenea, că preşedintele rus nu i-a rugat pe adepţii federalizării să amâne referendumul, ci „le-a recomandat asta”.

Citeşte şi: Ucraina: Separatiștii au anunțat rezultatele finale ale ”referendumului” din Donețk

„Cu toate că ei ţin cont de autoritatea preşedintelui FR, a fost dificil pentru ei să îi urmeze sfatul. Ţinând cont de desfăşurarea operaţiunilor militare, localnicii sunt nevoiţi să acţioneze conform planului lor, reieşind din situaţia reală”, a adăugat Peskov, menţionând că învinuirile aduse Rusiei din partea SUA şi UE sunt o „prostie absolută”.

„Pentru ei (SUA,UE) nu contează cum decurg negocierile, are loc dialogul sau dacă încetează schimbul de focuri. Pentru ei cel mai important este să desfăşoare alegerile pentru a pune punct problemei juridice referitoare la legalitatea loviturii de stat organizate de ei”, a delcrat Peskov.

CITIȚI ȘI...