Putin a aprobat proiectul Acordului privind aderarea Crimeei la Federația Rusă

by Genko Genko

Președintele rus Vladimir Putin a aprobat proiectul de acord privind aderarea Crimeei la Federația Rusă și crearea de noi subiecți în componența Rusiei, informează ITAR-TASS. Această decizie a șefului statului rus, semnată la 17 martie, a fost publicată marți pe portalul web oficial pentru informații juridice.

”De aprobat proiectul de acord între Federația Rusă și Republica Crimeea privind includerea Crimeii în componența Federației Ruse și crearea noilor entități”, menționează documentul promulgat de Vladimir Putin, în care președintele rus ”consideră oportună semnarea unui Tratat corespunzător, în baza deciziei respective, la cel mai înalt nivel”.

Aprobarea acordului de aderare a Crimeei la Federația Rusă intervine după ce președintele Putin a semnat luni un decret privind recunoașterea independenței republicii rusofone din sudul Ucrainei, demers ce a deschis calea alipirii sale la Federația Rusă.

După cum a relatat anterior agenția de presă Interfax, președintele Vladimir Putin informat guvernul și cele două camere ale Adunării Federale — Duma de Stat (camera inferioară) și Consiliul Federației (camera superioară) — cu privire la propunerea Consiliului de Stat al Crimeii (parlamentul) și adunării legislative a orașului Sevastopol privind intrarea în componența Federației Ruse ca subiecți în cadrul acesteia.

Președintele Vladimir Putin urmează să adreseze astăzi un mesaj celor două camere reunite ale parlamentului rus privind integrarea Crimeei în componența Federației Ruse, după cum a anunțat luni vicepreședintele Dumei, Ivan Melnikov, citat de ITAR-TASS.

CITIȚI ȘI...