Punct comun de trecere a frontierei la Cahul-Oancea; Vama va fi trecută mai ușor

Punct comun de trecere a frontierei la Cahul-Oancea; Vama va fi trecută mai ușor

La punctul de trecere a frontierei de la Cahul-Oancea va exista un singur filtru de control începând cu anul 2017, în loc de două, cum este astăzi la toate punctele vamale din Republica Moldova.

Astfel, funcționari vamali români și moldoveni vor opera împreună la un singur punct de control, astfel urmând a fi facilitat procesul de trecere între cele două state.

Un anunț în acest sens a fost făcut miercuri, de către șefii punctelor vamale din Republica Moldova și România, Vitalie Vrabie și Claudiu Ardeleanu.

„Asta înseamnă că colegii din Republica Moldova, de la vamă și poliția de frontieră, vor efectua această activitate pe teritoriul României, la un singur filtru. Călătorul când va trece frontiera nu va aștepta la două bariere. Noi vom face controlul potrivit reglementărilor unionale și românești, iar dânșii potrivit celor moldovenești”, a declarat Claudiu Ardeleanu.

Potrivit acestuia, ulterior un astfel de program va fi implementat și la punctul de trecere a frontierei de la Costești-Stânca.

Deocamdată însă nu se preconizează implementarea acestei proceduri la punctele Leușeni-Albița și Sculeni, care sunt cele mai aglomerate.

0