PSRM „contestă” declaraţiile PDM cu privire la „cea mai mare fracţiune în Parlament”. „Structura Parlamentului care s-a constituit acum, nu este o structură legală”

PSRM „contestă” declaraţiile PDM cu privire la „cea mai mare fracţiune în Parlament”. „Structura Parlamentului care s-a constituit acum, nu este o structură legală”

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova contestă statul Partidului Democrat din Moldova cu privire la „cea mai mare fracţiune parlamentară”. Astfel, potrivit preşedintelui PSRM, Zinaida Greceanîi, socialiştii cu 24 de mandate au „cea mai mare fracţiune legal aleasă de alegători”, în contradicție cu declaraţiile democraţilor care deţin în prezent o fracţiune formată din 41 de deputaţi, majoritatea transfugi, unul dintre care este Lidia Lupu aleasă pe lista PSRM.

„La 29 iunie anul acesta, Partidul Socialiştilor a împlinit 20 de ani de la fondarea sa din 1997 şi cunoaşteţi că, din 2011, acest partid este foarte activ după ce în calitate de preşedinte de partid a fost ales actualul preşedinte al ţării, domnul Igor Dodon. De asemenea, Partidul Socialiştilor dispune de cea mai mare fracţiune legal aleasă de alegători la alegerile parlamentare din 2014. Fiindcă structura Parlamentului care s-a constituit acum, nu este o structură legală. Alegătorii nu au votat pentru asemenea structuri şi asemenea fracţiuni care sunt astăzi în Parlamentul Republicii Moldova”, a menţionat Zinaida Greceanîi în cadrul unei conferinţe de presă.

Vedeţi şi: Încă doi deputaţi, „acceptaţi” oficial în fracţiunea PD. Câţi „aleşi ai poporului” fac politica lui Plahotniuc acum în Parlament

Zinaida Greceanîi, alături de câţiva deputaţi socialişti, a organizat azi o conferinţe de presă privind rezultatele fracţiunii PSRM în sesiunea de primăvară a Parlamentului. Astfel, potrivit președintelui socialist, pe parcursul sesiunii deputaţii PSRM au elaborat şi înregistrat în Parlament 41 de proiecte de legi dintre care 17 sunt pe domeniul juridic, 11 pe domeniul social, 6 economice şi 7 – „pur politice”. „De asemenea, fracţiunea noastră, pe parcursul acestei sesiuni a susţinut mai multe iniţiative care au venit din partea preşedintelui Republicii Moldova”, a menţionat Greceanîi.

0