PSG are la dispoziţie un an pentru a îndeplini criteriile fair play-ului financiar

PSG are la dispoziţie un an pentru a îndeplini criteriile fair play-ului financiar

Paris Saint-Germain are la dispoziţie un an pentru a îndeplini criteriile fair play-ului financiar impus de Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA), a precizat preşedintele clubului parizian, Nasser Al-Khelaifi, într-un interviu acordat cotidianului englez The Daily Telegraph.

“Avem la dispoziţie până la 30 iunie 2018”, data închiderii conturilor lui PSG pentru sezonul în curs, a precizat conducătorul lui PSG, grupare vizată de o anchetă a UEFA după transferurile exorbitante efectuate în această vară de clubul din capitala Franţei.

“Le-am spus tuturor: calmaţi-vă şi gândiţi-vă la proiectele voastre. Noi ne gândim la construcţia proiectului nostru”, a mai afirmat Al-Khelaifi, într-un interviu publicat cu o zi înaintea debutului lui PSG în noua ediţie a Ligii Campionilor, marţi seara, pe terenul scoţienilor de la Celtic Glasgow.

“Am lucrat din greu în ultimii şase ani pentru a dezvolta veniturile cluburilor, iar acestea au crescut graţie vânzării de bilete, a sponsorizări, marketingului, veniturilor din ziua meciurilor şi a drepturilor de televizare, de la 90 milioane euro la aproximativ 500 milioane euro”, a subliniat preşedintele lui PSG, care a reamintit că obiectivul clubului său este acela de a-şi spori veniturile “de la 20% la 40%”.

Ancheta UEFA şi-a propus să stabilească dacă PSG s-a conformat “exigenţei de echilibru financiar, în special în lumina recentei sale activităţi de transferuri”, conform comunicatului instanţei fotbalului european. În cadrul fair play-ului financiar stabilit de UEFA, un club nu trebuie să cheltuiască mai mult decât câştigă, indiferent dacă are sau nu un acţionar bogat, aşa cum este cazul lui PSG, sponsorizat de autorităţile din Qatar prin intermediul unui fond de investiţii, începând din 2011.

PSG i-a recrutat în această vară pe brazilianul Neymar, pentru 222 milioane euro, sumă plătită clubului FC Barcelona, şi pe tânărul internaţional francez Kylian Mbappe, împrumutat de la AS Monaco pentru un sezon, cu o opţiune de cumpărare de 145 milioane euro, plus alte 35 milioane bonusuri potenţiale. Cele două transferuri sunt cele mai scumpe efectuate până acum în istoria fotbalului.

“Există presiune din partea altor cluburi” pentru ca forul fotbalistic european să ancheteze cele două transferuri, a estimat Al-Khelaifi, adăugând însă că “nu crede că cei de la UEFA vor fi influenţaţi de această presiune, pentru că sunt foarte profesionişti şi foarte serioşi”.

“Respectăm toate cluburile şi aşteptăm acelaşi lucru în schimb”, a conchis conducătorul lui Paris Saint-Germain.

0