Protest în fața Penitenciarului nr. 13. Șeful instituției, acuzat de privarea de drepturi a deținutului David Davitean

Protest în fața Penitenciarului nr. 13. Șeful instituției, acuzat de privarea de drepturi a deținutului David Davitean

Șeful Penitenciarului nr. 13 ignoră hotărârile instanței și încalcă toate legile în cazul fostului cumnat al lui Vitalie Proca. Cel puțin asta susține mama lui David Davitean, care a protestat în fața închisorii și i-a cerut socoteală lui Igor Pântea.

Avocații lui Davitean afirmă că șeful penitenciarului îl lipsește prin diferite metode de drepturi pe clientul lor. Motivul protestului a fost o nouă sancțiune aplicată lui David Davitean, prin care acesta a fost privat de dreptul la colete, dar și de întrevederi cu rudele, transmite Jurnal TV.

Venera Gasparean afirmă că șeful închisorii, cercetat penal pentru tortură în urma evenimentelor din 7 aprilie, comite abateri grave în privința fiului ei.

Totodată, avocații susțin că recent, numărul mascaților care îl escortează pe clientul lor a crescut considerabil, însă nu au primit nicio explicație clară privind motivul. Apărătorii au depus o plângere împotriva acțiunilor administrației închisorii.

Echipa Jurnal TV a făcut mai multe tentative să obțină o reacție de la șeful Penitenciarului nr. 13, însă angajații instituției i-au închis reporterului ușa în nas. Purtătorul de cuvânt al Departamentului Instituțiilor Penitenciare a respins acuzațiile și a declarat că abaterile disciplinare care ar fi fost comise de către Davitean sunt grave, iar șeful închisorii a fost obligat să aplice sancțiunile.

0