Protest în fața Curții de Apel: „Locul lui Shor, în izolator”

by Genko Genko

Zeci de manifestanți s-au adunat în fața Curții de Apel Chișinău chiar în clipele în care era examinată posibilitatea arestării în izolator a controversatului om de afaceri Ilan Shor, învinuit în dosarul devalizării băncilor.

Procurorii cer ca lui Ilan Shor să-i fie modificată măsura de reprimare din „arest la domiciliu” în „arest” pentru 30 de zile în izolator.

„Locul lui Shor, în izolator!”, „Faceți Justiție!”, „Nu-l lăsați pe Shor, să fugă în off-shore!”, „Vrem șobolanul, nu șoricelul!”, „Plahotniuc și Filat miliardele-au furat!”, au scandat manifestanții.

În opinia acestora, se încearcă mușamalizarea acestui dosar și scoaterea basma curată a adevăraților beneficiari ai „jafului secolului”.

„La noi, în Moldova, cei care fură o găină stau în arest, dar cei care sunt implicați în furturi de miliarde stau acasă. Aceasta nu este corect, noi cerem o justiție adevărată”, a declarat Inga Grigoriu, participantă la protest.

Controversatul om de afaceri Ilan Shor a primit săptămâna trecută arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul băncilor devalizate, asta chiar dacă procurorii au cerut ca el să stea în izolator.

Potrivit investigațiilor companiei Kroll, BEM, Unibank și Banca Socială au fost devalizate de peste 13 miliarde de lei. Ulterior, Banca Națională a Moldovei a acordat, sub forma de credite garantate de Guvern, peste 15 miliarde de lei celor trei bănci, care se vor transforma, cel mai probabil, în datorie de stat.

CITIȚI ȘI...