Procurorul corupt din Ocnița, trimis pe banca acuzaților

by Genko Genko

Procuratura Anticorupție a trimis în judecată cauza penală de învinuire a unui procuror din Procuratura raionului Ocniţa şi a complicelui acestuia, reţinuţi pentru trafic de influenţă.

Temei pentru pornirea procesului penal a servit plângerea depusă la Procuratura Anticorupţie de către o persoană, care reclama că un individ i-ar fi promis că pentru 700 de euro poate influenţa un procuror să adopte o decizie favorabilă în cadrul unui proces contravenţional în care figura petiţionarul.

Pe acest caz, Procuratura Anticorupţie a declanşat urmărirea penală pentru trafic de influenţă şi a organizat, împreună cu Direcţia securitate internă a MAI, documentarea şi prinderea in flagrant, cu o transă de 400 de euro, a persoanei care pretindea că poate influenţa procurorul la rezolvarea cazului. Fiind audiat, făptuitorul a declarat că banii urma să-i transmită unui procuror din Procuratura raionului Ocniţa.

Consiliul Superior al Procurorilor a decis suspendarea respectivului procuror din funcţie. Iniţial, omul legii a fost cercetat în stare de arest, vineri însă, instanţa de judecată i-a revocat măsura de reprimare şi a dispus cercetarea lui în stare de arest la domiciliu – decizie contestată de Procuratura Anticorupţie.

Pentru comiterea traficului de influenţă, Codul penal prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 20 de mii la 60 de mii de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.

CITIȚI ȘI...