Procurora „vedetă” de pe odnoklassniki, cercetată pentru fals în declarații

by Genko Genko

Procurorul Elena Neaga a încălcat regimul juridic al declarării veniturilor și proprietății, și va fi cercetată pentru fals în declarații.

Comisia Națională de Integritate a constatat că fostul procurorul adjunct al sectorului Buiucani, din Chișinău, Elena Neaga, nu a declarat 8 conturi bancare și calitatea sa și a soțului său de acționari la o întreprindere.

Procurorul a mai declarat că ar fi cumpărat anul trecut un automobil „Audi A6” fabricat în 2007, la prețul de 10 000 de lei, fapt pus la îndoială de către membrii CNI. Comisia a decis transmiterea dosarului Procuraturii Generale, pentru examinare sub aspectul falsului în declarații.

Amintim că la începutul lunii martie, CNI a inițiat controlul în privința ex-procurorului adjunct al sectorului Buiucani, Elena Neaga, pentru a stabili dacă aceasta a încălcat sau nu regimul juridic al declarării veniturilor și proprietății.

Temei pentru inițierea controlului au servit relatările din presă, conform cărora Elena Neaga deține în proprietate o casă de lux în orașul Strășeni construită într-un timp record.

CITIȚI ȘI...