Proces penal în cazul accidentului cu implicare mașinilor din cortegiul prezidențial. Vinovat s-ar face șoferul camionului

Proces penal în cazul accidentului cu implicare mașinilor din cortegiul prezidențial. Vinovat s-ar face șoferul camionului

Poliția a inițiat un proces penal pe cazul accidentului de lângă Strășeni cu implicarea automobilelor din coloana oficială a președintelui Igor Dodon. Potrivit Inspectoratului General de Poliție, acest lucru este necesar pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, IGP precizează că accidentul s-a produs, după ce „un camion de model „Mercedes”, condus de un bărbat de 40 de ani, a intrat în depășire pe contrasens și a lovit frontal coloana oficială”. „Automobilul de model „Mercedes”, ce aparține Serviciului Protecție și Pază de Stat a derapat de pe traseu și s-a inversat. Ulterior, camionul a tamponat unitatea de transport „VW Touareg” care face parte din coloana oficială, derapând de pe traseu pe acostament”, se arată în comunicatul Poliției.

Vedeți și: (VIDEO) Momentul impactului dintre un camion și mașina președintelui Igor Dodon

Noi detalii despre starea președintelui Dodon și a membrilor familiei sale, după accidentul de la Strășeni

Totodată, acesta precizează că în urma impactului, „președintele țării, Igor Dodon și doi membri ai familiei sale au fost transportați la spital”. „De asemenea, la spital a ajuns și șoferul camionului, care s-ar face vinovat de producerea accidentului. Viața niciuneia din persoanele rănite în accident nu este în pericol”, se mai spune în comunicatul Poliției.

0