Prinţesa Margareta şi Radu Duda, acuzaţi că-l ţin ostatic pe Regele Mihai

Prinţesa Margareta şi Radu Duda, acuzaţi că-l ţin ostatic pe Regele Mihai

Avocatul Principelui Nicolae şi Asociaţia „Amicii Regelui Mihai“ sugerează că Principesa Margareta şi Principele Radu Duda au instaurat dictatura în Casa Regală. Starea Regelui Mihai s-a îmbunătăţit, a anunţat corespondentul TVR în Elveţia.

Scandalul dintre Nicolae, nepotul renegat de Regele Mihai, şi Casa Regală, reprezentată de Principesa Margareta, a ajuns la stadiul ameninţărilor. „A nu da voie nepotului să-şi vadă bunicul pe patul de moarte este lipsă de umanism. Aş spune chiar că ne apropiem de o zonă a cinismului. În spatele ieşirii din succesiune şi a faptului că nu a fost primit, eu cred că se află două persoane importante din familia regală, nu le nominalizez, le va nominaliza la un moment dat Nicolae“, a declarat Radu Enache, avocatul fostului principe, într-un interviu pentru Digi 24, cu trimitere directă la Principesa Margareta şi la soţul său, Principele Radu Duda, care l-au acuzat pe Nicolae că „a violat“ domiciliul regal şi a bruscat mai mulţi angajaţi ai Casei Regale pentru a ajunge la bunicul său aflat pe patul de moarte, scrie Adevarul.ro.

Nicolae nu ar fi primit niciodată, în original, decizia de retragere a titlului regal şi că are dubii că actul a fost semnat de Regele Mihai, susţine avocatul Radu Enache. „Eram curioşi să vedem dacă este semnătura fostului suveran“, a spus Radu Enache. Avocatul a făcut şi clarificări cu privire la averea Casei Regale. „Custodele coroanei administrează bunurile Casei Regale, un patrimoniu imobiliar estimat la minimum 60 de milioane de euro. Nicolae nu moştenirea o urmărea, pentru că nici nu mai realizează dacă mai are vreo şansă reală. El voia să-şi vadă bunicul şi voia să revină în familie“, a concluzionat Radu Enache.

Pomeniţi de presa străină Scandalul din Elveţia în care a fost implicată familia regală a României a fost preluat şi în presa internaţională. Mai multe publicaţii din Elveţia, ţară unde Regele Mihai s-a stabilit în exil, au scris despre incidentul provocat de nepotul fostului suveran. Subiectul a ajuns chiar şi în paginile „Washington Post“, care a catalogat întreaga situaţie drept „nedemnă”. Publicaţia americană aminteşte că românii asociază Familia Regală cu eleganţa şi demnitatea care lipsesc politicienilor.

0