Principesa Margareta devine Regină a României! Anunţul făcut de Casa Regală

Principesa Margareta devine Regină a României! Anunţul făcut de Casa Regală

La doar o zi de la trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai I, Casa Regală a făcut un anunţ oficial: Principesa Margareta devine regina Margareta, potrivit Statutului Casei Regale care a fost modificat la mijlocul anilor 2000. Noul apelativ va fi Majestatea Sa.

Casa Regală a României a precizat, mercuri, într-un comunicat de presă, că principesa Margareta va avea statut de regină, după moartea Regelui Mihai.

„Casa Regala a Romaniei este guvernata de statut si de traditie. In conformitate cu Ordinul Majestatii Sale si cu toate cerintele moderne, aceste Norme Fundamentale, promulgate de mana Regelui Mihai I, Sef Suveran al Casei Regale a Romaniei, prin Gratia Lui Dumnezeu, Rege incoronat al Romaniei si jure sanguinis Mare Maestru al Ordinelor si Decoratiilor Casei Regale a Romaniei, vor intra in vigoare la 30 decembrie 2007. Acest document isi va primi validitatea si puterea la momentul semnaturii, de mana Regelui. Prin acest document, toate statutele precedente si toate privilegiile, apelativele, titlurile, rangurile si drepturile dinastilor sau ale descendentilor lor, sunt revocate. Traditiile noastre de familie includ si vor include intotdeauna credinta crestin ortodoxa, care va servi drept principiu calauzitor in toate deciziile viitoare. Pastrand respect pentru libertatea de credinta si de constiinta a individului, toti membrii dinastici ai Familiei vor apartine ritului crestin ortodox. Rugam pe Dumnezeu sa protejeze Familia noastra Regala, tara noastra si Biserica noastra”, se precizează în comunicat.

Viitoarea regină este obligată să trimită în fiecare an un raport de activitate al Casei Regale către Parlament. Principesa Margareta va decide dacă va folosi sau nu titlul care i-a revenit în urma decesului regelui Mihai I.

0