Principalul consilier al președintelui Trump, Jared Cushner, va coopera în cadrul anchetei privind ingerințele Rusiei în alegerile din SUA

by Genko Genko

Jared Kushner, principalul consilier al președintelui SUA Donald Trump, a declarat că va coopera în cadrul anchetei privind legăturile campaniei lui Donald Trump cu Rusia, în urma informațiilor că acesta este investigat de FBI, informează The Guardian.

Mai multe agenții de știri au făcut public faptul că anchetatorii se concentrează în cadrul investigației legăturii dintre Rusia și campania lui Donald Trump pe o serie de întâlniri avute între Kushner, ginerele președintelui american, și oficiali ruși.

„Kushner s-a oferit voluntar să împărtășească Congresului ceea ce știe despre aceste întrevederi”, a afirmat Jamie Gorelick, avocatul consilierului american.

„El va face același lucru în cazul în care este contactat în legătură cu alte investigații”, a adăugat acesta.

Kushner nu a fost acuzat de săvârșirea unor delicte și nu se află în prim-planul acestei investigații.

În 2016, executivii unei bănci ruse, Vnesheconombank (VEB), au avut o serie de discuții cu Jared Kushner. Consilierul președintelui american a avut de asemenea o întrevedere cu Serghei Kislyak, ambasadorul rus în SUA.

Kushner este investigat în prezent din cauza „extinderii și naturii interacțiunilor sale cu Rusia”, conform unei publicații americane.

CITIȚI ȘI...