Primul viraj al circuitului Sakhir din Bahrain va purta numele lui Michael Schumacher

by Genko Genko

Primul viraj al circuitului Sakhir va purta numele lui Michael Schumacher, septuplul campion mondial la Formula 1, a anunţat, duminică, directorul circuitului din Bahrain.

„Este un mare privilegiu că-l putem onora, cu sprijinul familiei lui Schumacher, pe cel mai bun pilot din istoria Formulei 1, pe cineva apreciat şi iubit de poporul din Bahran”, scrie şeicul Zayed Al Zayani într-un comunicat al Bahrain International Circuit (BIC), care va sărbători, la 6 aprilie, într-o cursă nocturnă, a zecea aniversare a primului Grand Prix de Formula 1 în Bahrain.

„Încă de la prima sa cursă în 2004, Schumacher a devenit o sursă de inspiraţie pentru toţi cei care iubesc sportul în regatul nostru, aşa că este normal să-i aducem un astfel de omagiu”, a adăugat şeicul.

Schumacher este în comă la un spital din Grenoble, după accidentul de schi din 29 decembrie 2013, din staţiunea Meribel.

Pilotul german s-a impus la primul Grand Prix desfăşurat în Bahrain, în 2004, la volanul unui monopost Ferrari, în timpul sezonului în care a câştigat al şaptelea şi ultimul titlu mondial. El a ocupat locul doi pe acest circuit în 2006.

CITIȚI ȘI...