Primarul general ales al capitalei a avut deja prima întrevedere oficială. Cu cine s-a întâlnit acesta

Primarul general ales al capitalei a avut deja prima întrevedere oficială. Cu cine s-a întâlnit acesta

Andrei Năstase a avut deja prima întrevedere oficială în noua sa calitate de primar general ales al municipiului Chișinău. Aceasta a fost organizată la inițiativa noului primar, care a mers la Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), unde s-a întâlnit cu reprezentanții organizației, fiind însoțit de vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Potrivit primarului general al Chișinăului, descentralizarea va fi una dintre prioritățile activității sale, iar CALM va fi unul dintre partenerii de încredere în continuarea acestui proces. Andrei Năstase a ținut să precizeze că va ține cont de expertiza CALM în toate proiectele Primăriei. Edilul capitalei a menționat că își dorește o colaborare strânsă cu CALM.

De asemenea, în cadrul întrunirii părțile au fost de acord că în interiorul oricărei instituții sunt specialiști bine pregătiți în orice domeniu, important e ca aceștia să fie identificați și să poată să-și continue munca. Totodată, este nevoie de activitatea transparentă a Primăriei și de identificarea cadrelor bune care lipsesc și de care este stringentă nevoie.

Un alt subiect al discuțiilor a fost activitatea Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei și participarea delegației Republicii Moldova la lucrările acestui Forum internațional. Președintele CALM Tatiana Badan a vorbit despre importanța neimplicării politicului în cadrul activităților CALM, dar și în celor de la Primărie, despre necesitatea organizării unei conferințe cu participarea tuturor APL și punerea în discuție a celor mai stringente probleme care există la ora actuală în acest domeniu.

Andrei Năstase a menționat că anume CALM este cea mai independentă și cea mai reprezentativă organizație non-guvernamentală din domeniu, cu o reputație ireproșabilă și expertiză competentă. În același timp s-a discutat despre necesitatea creării unui Consiliu al Primarului din care să facă parte reprezentanți ai mai multor asociații de referință, cum ar fi: IDIS Viitorul; Promo Lex; Expert Grup; CALM, etc.

0