Prima parte a filmului lui Sorrentino despre Berlusconi, lansată în cinematografele din Italia

Prima parte a filmului lui Sorrentino despre Berlusconi, lansată în cinematografele din Italia

Filmul lui Paolo Sorrentino „LORO 1”, prima parte a unei foarte anticipate producții biografice despre Silvio Berlusconi, va fi lansat marți în cinematografele italiene, relatează DPA. Filmul este împărțit în două părți, cea de a doua urmând să apară în cinematografe pe 10 mai, și prezintă o variantă romanțată a perioadei pline de scandaluri din perioada 2006-2010.

Sorrentino, care a câștigat un Oscar pentru cel mai bun film în 2014 cu pelicula „The Great Beauty”, a precizat într-un comunicat că „LORO” prezintă o perioadă „amorală, decadentă, dar extraordinar de vitală” din istoria Italiei.

În acea perioadă, Berlusconi ar fi mituit senatori din opoziție pentru a-l ajuta să revină la putere și a participat la petreceri sălbatice la care erau chemate prostituate minore și, în consecință, a fost nevoit să divorțeze de cea de a doua sa soție.

„Il Fatto Quotidiano”, un ziar cu o orientare de stânga, scrie că filmul îl prezintă pe politicianul de 81 de ani ca pe un „bărbat cu inima frântă și cu o problemă cu prostata”.

Berlusconi, cu care Sorrentino s-a întâlnit înainte de turnarea filmului și a fost inițial entuziasmat de proiect, nu intenționează să vadă pelicula, a precizat agenția Ansa.

Mai mulți critici care au văzut filmul spun însă că prima parte este în principal despre combinațiile legate de sex și droguri ale celor din anturajul său și că nu îl tratează pe Berlusconi prea rău.

„La finalul filmului Berlusconi este mai bun decât ei”, a scris ziarul Il Giornale, deținut de familia Berslusconi, într-un titlu de pe prima pagină.

Rolul lui Berlusconi este jucat de actorul favorit al lui Sorrentino, Toni Servillo, care a jucat în „The Great Beauty” și „Il Divo”, un alt film biografic al lui Sorrentino despre fostul premier Giulio Andreotti.

0