Prim vicepremierul Ucrainei: În mai ar putea avea loc noi acțiuni de destabilizare a situației

by Genko Genko

Prim vicepremierul ucrainean, Vitali Iarema, nu exclude faptul că, la începutul lunii mai, ar putea avea loc noi acțiuni de destabilizare a situației din Ucraina, relatează portalul Gazeta.ua.

„Societatea noastră nu are astăzi nici un motiv să fie liniștită. Conform informației pe care o deținem, la începutul lunii mai, pe 1 și 9 mai, sunt planificate un șir de manifestații de amploare, cu scopul de a destabiliza situația în țară și pentru a continua șirul acțiunilor Federației Ruse, întreprinse cu scopul de a nu ne permite să stabilizăm situația”, a spus Iarema.

Potrivit oficialului, la granița cu Ucraina se află între 10 și 15 mii de militari ruși. O mare parte dintre aceștia se află la hotarul Ucrainei cu regiunea separatistă transnistreană.

Iarema a calificat aflarea trupelor ruse în apropiere de granița ucraineană ca fiind „neîntâmplătoare”, menționând că guvernarea menține situația sub control. De asemenea, el a asigurat că armata este gata de luptă și pentru a respinge atacul „oricărui agresor”, care va atenta la integritatea teritorială a Ucrainei.

Prim vicepremierul Ucrainei a anunțat că pe teritoriul Crimeei se află actualmente în jur de 400 de militari ucraineni, care așteaptă să fie redislocați în alte regiuni ale Ucrainei.

CITIȚI ȘI...