Președintele PPE, Joseph Daul, va alerta oficiali și institiuții europene privind neadmiterea modificării sistemului electoral în Moldova

by Genko Genko

După vizita de săptămâna trecută, la Berlin, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase și lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, se află într-o vizită la Bruxelles, unde au programate mai multe întrevederi importante. În această seară, cei doi lideri ai opoziției din Moldova au avut o întrevedere cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul.

Potrivit Maiei Sandu, liderul PPE împărtășește îngrijorările legate de modificarea sistemului electoral în țara noastră și a promis să alerteze în această privință oficiali și instituții europene.

„Am avut plăcerea să discutăm azi cu Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European. Domnia sa împărtășește îngrijorările noastre legate de schimbarea sistemului electoral și ne-a promis să alerteze oficiali și instituții europene despre pericolul degradării progresive a democrației din Republica Moldova. Parcursul nostru european este direct legat de menținerea sistemului democratic și construirea statului de drept”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook ca urmare a întrevederii.

1 2

CITIȚI ȘI...