Președintele Partidului Laburist va demisiona după înfrângerea din alegerile din Marea Britanie

by Genko Genko

Ed Miliband va demisiona din funcția de lider al Partidului Laburist după înfrângerea suferită de această formațiune în alegerile legislative desfășurate joi în Marea Britanie, care au fost câștigate clar de Partidul Conservator, a anunțat vineri postul BBC, citat de Reuters.

Potrivit unei estimări BBC, conservatorii ar fi creditați cu o majoritate de 329 (cu trei mai multe decât majoritatea necesară pentru a forma singuri guvernul) din cele 650 de mandate din Camera Comunelor, în timp ce laburiștii ar obține doar 239 de locuri.

Rezultatele definitive din Scoția au confirmat victoria Partidului Național Scoțian (SNP), care va deține 56 din cele 59 de mandate ce-i revin regiunii în parlamentul de la Londra.

Liderul laburist Ed Miliband declarase vineri dimineață că formațiunea sa politică a avut o noapte „foarte dezamăgitoare”, după ce rezultatele la ieșirea de la urne au arătat că laburiștii au suferit o înfrângere evidentă în fața conservatorilor.

„Aceasta a fost în mod clar o noapte foarte dificilă și dezamăgitoare pentru Partidul Laburist”, a spus Miliband în fața susținătorilor săi din circumscripția Doncaster (nordul Angliei), unde a fost reales parlamentar. Recunoscându-și practic înfrângerea, Ed Miliband a adăugat că îi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în special în Scoția unde ascensiunea naționaliștilor „i-a copleșit” pe laburiști.

CITIȚI ȘI...