Președintele Parlamentului turc: Susținem integritatea teritorială a Republicii Moldova

by Genko Genko

Președintele Parlamentului turc (Marea Adunare Națională), Cemil Çiçek, aflat într-o vizită la Chișinău, a declarat că țara susține integritatea teritorială a Republicii Moldova, făcând referire la situația din autonomia găgăuză.

”Găgăuzia este parte integrantă a Republicii Moldova, iar autoritățile locale trebuie să conlucreze cu autoritățile centrale și să implementeze proiecte comune”, a menționat Cemil Çiçek în cadrul unei conferințe de presă comune, alături de președintele Parlamentului, Igor Corman.

Oficialul turc a mai declarat că țara sa este deschisă pentru cooperare și va oferi sprijin autorităților în ceea ce privește Găgăuzia. ”Turcia sprijină parcursul european al Republicii Moldova, integritatea sa teritorială, și pledează pentru unitate politică”, a subliniat speakerul turc.

Referindu-se la situația din regiune, Igor Corman și Cemil Çiçek au remarcat importanța consolidării eforturilor internaționale pentru stabilizarea situației din Ucraina și au pledat pentru respectarea integrității teritoriale a statului vecin.

CITIȚI ȘI...