Preşedintele Parlamentului Georgiei: Republica Moldova şi Georgia îşi doresc să se regăsească într-o Europă lărgită

by Genko Genko

Atât Republica Moldova, cât şi Georgia îşi doresc să se regăsească împreună într-o Europă lărgită, a declarat președintele Parlamentului georgian, David Usupașvili, în cadrul unei conferințe de presă ținute împreună cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Corman.

Cei doi oficiali au discutat despre oportunităţile de intensificare a cooperării între Republica Moldova şi Georgia atât la nivel parlamentar, cât şi guvernamental.

Cu referire la formatul colaborării între cele două ţări, Igor Corman a subliniat necesitatea de a ţine cont de interesele regionale, dar şi de partenerii care sprijină aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi Georgiei.

Speakerul georgian a precizat că integritatea teritorială și suveranitatea țării a fost pusă la îndoială, iar acest lucru face ca Republica Moldova și Georgia să acționeze ferm pe calea integrării europene.

„Am trecut prin experiențe similare în ultimele decade. Din păcate, integritatea teritorială și suveranitatea noastră a fost pusă la îndoială. Georgia a fost și subiect de agresiune militară din partea vecinilor săi. Acest lucru ne face să fim și mai fermi în alegerea noastră de a deveni parte a Europei” a declarat David Usupașvili.

Usupashvili a mai declarat că vizita sa în Republica Moldova reprezintă o oportunitate de a se convinge o dată în plus că cele două ţări sunt solidare în realizarea aspiraţiilor europene şi încearcă să se ajute reciproc cât de mult este posibil.

David Usupașvili este primul președinte al Parlamentului Georgiei care vizitează Republica Moldova.

CITIȚI ȘI...