Președintele Igor Dodon cere declararea festivalurilor LGBT în afara legii: Minoritățile sexuale reprezintă un pericol

Președintele Igor Dodon cere declararea festivalurilor LGBT în afara legii: Minoritățile sexuale reprezintă un pericol

Minoritățile sexuale reprezintă un pericol la adresa familiilor tradiționale, care sunt formate „exclusiv dintre un bărbat și o femeie”, iar festivalurile comunității LGBT ar trebui scoase în afara legii. Declarația aparține președintelui Igor Dodon, fiind făcută în cadrul discursului său inaugural la deschiderea Congresului Mondial al Familiei, organizat astăzi la Palatul Republicii.

Șeful statului a menționat că instituția familiei este supusă distrugerii, iar societatea cunoaște mai multe probleme, cum ar fi migrația, depopularea, creșterea numărului de divorțuri și avorturi: „Cu toate acestea, actualmente există amenințări și mai grave la adresa instituției familiei. Este vorba de „filosofia anti-familială”. Aceasta se bazează pe lipsirea mamei și tatălui de rolurile lor firești în familie”.

Igor Dodon a mai precizat că festivalurile minorităților sexuale ofensează valorile și moralitatea publică: „Sunt convins că o astfel de propagandă nu ar trebui să aibă loc în societatea noastră. Organizarea festivalurilor minorităților sexuale și al altor manifestări care contribuie la răspândirea principiilor imorale trebuie condamnate cu fermitate, poate chiar scoasă în afara legii. În acest context, țin să declar că sunt dispus să sprijin toate organizațiile și asociațiile părinților create pentru a proteja copiii contra influenței negative”.

Potrivit președintelui, anul 2019 va fi declarat anul familiei, iar în acest scop va și prezentat și un program național care să sprijine familia și să promoveze valorile familiei în societate.

După cum menționează Ziarul de Gardă, în contextul organizării Congresului Familiei, asociația Promo-LEX a făcut un apel către președinție și autoritățile publice să nu se implice în acțiuni de discriminare și instigare la ură sau violență.

„Potrivit organizatorilor acest eveniment își propune să promoveze așa numita „familie tradițională” și să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă. Totuși, edițiile precedente ale congresului au demonstrat că acest eveniment promovează un discurs agresiv împotriva unor grupuri sociale, care nu se încadrează în „tiparele” „familiei tradiționale”. Promovează un discurs anti-avort și anti-divorț ce diminuează din independența femeii la libertatea alegerii, opiniei și vieții personale, precum și un discurs anti-lgbt și anti-orice relație de familie în afara căsătoriei”, se menționează într-un comunicat de presă al Asociației Promo-LEX.

0