Președintele Franței: Proiectul politic al lui Marine Le Pen este incorect și periculos

by Genko Genko

Proiectul politic al lui Marine Le Pen, candidatul formaţiunii Frontul Naţional în scrutinul prezidenţial, este „incoerent” şi „periculos”, a declarat Francois Hollande, preşedintele Franţei, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

„Dezbaterea televizată a fost penibil de urmărit, dar a fost utilă pentru că s-a aflat ceea ce ştiam deja, că proiectul lui Marine Le Pen nu este doar incoerent, ci şi periculos”, a declarat preşedintele în funcţie al Franţei.

„Ieşirea din zona euro, din Europa, ea nu a putut spune consecinţele, dar ar fi teribile”, a avertizat Francois Hollande. „Cred că măştile au căzut, dezbaterea a fost aprinsă, presărată cu invective şi insulte. Francezii au aflat acum la ce se pot aştepta”, a mai subliniat Hollande.

Amintim că Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (En marche!, centru), şi Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste Frontul Naţional, au luat parte la ultima dezbaterea televizată din campania electorală pentru preşedinţia Franţei, cu trei zile înainte de turul decisiv de duminică.

CITIȚI ȘI...