Premierul israelian: 40.000 de solicitanți de azil africani vor fi deportați din Israel

Premierul israelian: 40.000 de solicitanți de azil africani vor fi deportați din Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că a ajuns la un „acord internațional” nespecificat care îi va permite Israelului să deporteze circa 40.000 de solicitanți de azil africani, fără consimțământul lor, relatează dpa.

„Grație unui acord internațional, această măsură va putea avea loc, ceea ce ne permite să expulzăm, fără consimțământul lor, circa 40.000 de persoane infiltrate rămase aici. Acest lucru este foarte important”, a spus Netanyahu, la începutul ședinței săptămânale a guvernului israelian.

La începutul și mijlocul anilor 2000, numeroși solicitanți de azil, majoritatea sudanezi și eritreeni, au traversat peninsula egipteană Sinai și au ajuns în Israel.

Cotidianul israelian Ha’aretz a relatat luna trecută că Benjamin Netanyahu a ajuns la un acord cu Rwanda pentru a deporta solicitanții de azil.

Mai multe organizații pentru drepturile omului din Israel au denunțat însă măsura, susținând că această țară nu își respectă obligația internațională de a asigura protecție solicitanților de azil.

0