Premierul interimar al Armeniei cere ca forțele politice să se așeze la masa negocierilor pentru soluționarea crizei

Premierul interimar al Armeniei cere ca forțele politice să se așeze la masa negocierilor pentru soluționarea crizei

Premierul interimar armean Karen Karapetyan a cerut miercuri ca forțele politice din țară să se așeze la masa negocierilor pentru a soluționa criza care a condus la săptămâni de proteste și la demisia fostului prim-ministru, parlamentul de la Erevan urmând să se reunească din nou pe 8 mai pentru a alege un premier, după ce liderul opoziției, Nikol Pashinyan, nu a primit votul legislativului pentru a conduce executivul, relatează Reuters.

„Cu toții recunoaștem nevoia de decizii civilizate, practice și rapide pentru soluționarea crizei politice, oricât de greu ar părea”, a afirmat Karapetyan, potrivit unui comunicat.

Anterior, tot miercuri, președintele armean, Armen Sarkissian, a cerut organizarea de consultări în această săptămână pentru depășirea crizei politice care afectează acest mic stat fost sovietic odată cu protestele care au dus la demisia premierului Serzh Sargsyan, săptămâna trecută.

Vedeți și: Zeci de mii de protestatari au blocat străzi și clădiri în Erevan, în urma îndemnului liderului opoziției la nesupunere civică

Zeci de mii de protestatari s-au strâns miercuri dimineață în centrul capitalei armene, Erevan, paralizând orașul pentru a protesta împotriva respingerii de către parlament a candidaturii la funcția de premier a liderului opoziției Nikol Pashinyan, acesta din urmă anunțând o campanie națională de nesupunere civică.

La 23 aprilie, manifestațiile la care au luat parte zeci de mii de opozanți au dus la demisia lui Serj Sargsyan, ce fusese ales prim-ministru cu șase zile în urmă de către deputați, după ce timp de zece ani exercitase funcția de președinte.

0