Pravâi Sector: Ne confruntăm cu manipulări din partea Moscovei

by Genko Genko

Partidul de extremă dreapta ”Pravâi Sector” răspunde acuzațiilor Ministerului rus de Externe, declarând că nu are nicio implicare în evenimentele de la Slaviansk și acuzând Rusia de manipulare.

”Pravâi Sector nu are nicio legătură cu evenimentul de la Slaviansk. Orice încercare de a implica Pravâi Sector în aceste evenimente are un singur scop – de a provoca teamă față de partidul nostru printre cetățenii din sud-estul Ucrainei”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Citește și: Rusia: Pravâi Sector a ucis civili nevinovați la Slaviansk

Activiștii mai declară că partidul se ghidează strict de cadrul legislativ al Ucrainei și că singurul țel al formațiunii este protejarea integrității teritoriale a statului, fără a se implica în conflicte înafara legii.

Ei mai spun că în ultimul timp se confruntă cu un ”atac fără precedent” venit din partea Moscovei, orchestrat prin falsuri și manipulări emise prin intermediul presei.

Formațiunea de extremă dreaptă mai lasă de înțeles că incidentul de la Slaviansk ar fi o provocare din partea Moscovei.

Amintim că incidentul s-a iscat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 03:00, când la un post ridicat de insurgenți la intrarea în orașul Slaviansk s-au tras mai multe focuri de armă. În rezultat, mai multe persoane au fost ucise sau rănite. Deocamdată nu este clar cine au fost cei pe care insurgenții îi cataloghează drept ”atacatori”.

CITIȚI ȘI...