PRĂPĂD în Franţa: 81 de şcoli au fost închise din cauza îmbolnăvirii elevilor cu COVID-19

by D M

Mai puţin de 100 de instituţii şcolare sunt închise, în prezent, în Franţa, din cauza contaminării cu noul coronavirus – reprezentând 0,13% din totalul şcolilor – a anunţat miercuri ministrul francez al Educaţiei Jean-Michel Blanquer, apreciind că anul şcolar a început în condiţii bune, relatează Reuters.

”În momentul în care vă vorbesc, sunt închise 81 de şcoli şi instituţii (şcolare), deci sunt mai puţin de 2.100 de clase închise şi avem aproape 1.200 de cazuri noi de covid-19 în rândul elevilor, în plus faţă de săptămâna trecută”, a precizat el, la postul LCI.

În Franţa sunt în total aproximativ 60.000 de instituţii şcolare.

”Situaţia pe care o avem de înfruntat este cea mai bună posibil, având în vedere criza sanitară”, a continuat Jean-Michel Blanquer.

”Atunci când ai doar 0,13% din şcoli închise, când ai 0,3% clase închise, este totuşi un început de an şcolar bun”, a apreciat el.

Jean-Michel Blanquer a declarat că protocolul sanitar implementat cu ocazia acestui început de an şcolar diferit prevede ca o clasă să închidă ”în general după ce înregistrează trei cazuri” pozitive de covid-19, dar că nu este vorba despre un ”răspuns absolut”.

”Pe plan local, autorităţile din domeniul sănătăţii pot lua decizii”, a spus el. ”Pentru a spune totul, sunt clase care au fost închise cu mai puţin de trei elevi bolnavi”.

Ministrul a mai anunţat că este exclus, în acest stadiu, să se lărgească la elevii din clasele primare oblogaţia purtării măştii de protecţie, impusă în colegii şi licee.

În privinţa unei închideri generalizate a şcolilor, a anunţat el, acesta nu este lucrul ”cel mai rezonabil”, în pofida faptului că nu poate fi exclus niciun scenariu.

 

 

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu