Praga refuză să îl primească pe Ianukovici

by Genko Genko

Autorităţile de la Praga refuză să participe la organizarea vizitei preşedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, preconizată să aibă loc în aprilie. Primăria a luat această decizie miercuri, 4 februarie, transmite presa internaţională.

Primarului capitalei cehe,Tomas Gudecek, a declarat că în cazul în care Ianukovici va întreprinde o vizită în oraş, autorităţile locale nu vor organiza nici un fel de evenimente cu ocazia vizitei acestuia.

Mai mult, autorităţile de la Praga au hotărât să transmită susţinătorilor opoziţiei ucrainiene suma de 500 de mii de coroane ( aprox. 27 de mii de dolari) cu titlu de ajutor umanitar.

Preşedintele Cehiei Milos Zeman a primit anterior mai multe cereri să anuleze această vizită din partea mai multor activişti, poeţi, cântăreţi, sportivi şi lideri ai administraţiilor mai multor oraşe.

Milos Zeman l-a invitat pe omologul său ucrainean să viziteze Cehia anul trecut, când acesta dădea asigurări că va semna Acordul de asociere cu UE în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

CITIȚI ȘI...