Prăbușirea Germanwings: Noi detalii despre felul în care copilotul ascundea adevărul

by Genko Genko

Copilotul Andreas Lubitz, suspectat de prăbușirea deliberată a avionului Airbus A320 în Alpii francezi, ar fi ascuns de medici adevărul, spunându-le că se afla în concediu medical, deși pilota pe curse comerciale, a relatat joi ziarul german Bild.

Citând surse din cadrul anchetei, publicația menționează că Andreas Lubitz, 27 de ani, s-a prezentat la medic pentru o afecțiune la ochi. Deși Lubitz le-a oferit doctorilor informații despre slujba sa de pilot, și în unele cazuri despre angajatorul său, compania Germanwings, el a ascuns deliberat faptul că încă mai lucra, precizează ziarul german.

Documentele de care dispun anchetatorii au indicat că Lubitz declarase că fusese implicat într-un accident de mașină, la sfârșitul anului 2014, în care s-ar fi rănit atunci când s-a deschis airbagul. El a acuzat traume și probleme de vedere de la acel accident.

Potrivit dosarelor medicale, Lubitz a declarat că lua medicamente pentru tratarea depresiei, tulburări de anxietate și atacuri de panică, menționează Bild, adăugând că medicamentele erau un antidepresiv și un calmant, Lorazepam.

Potrivit companiei Lufthansa, din care face parte Germanwings, atunci când Lubitz și-a reluat antrenamentul de pilotaj, în 2009, el a prezentat documente medicale care indicau faptul că „trecuse printr-un episod de depresie severă”.

Anchetatorii încearcă în continuare să afle motivul pentru care Lubitz ar fi preluat controlul asupra avionului Airbus A320, s-ar fi încuiat în cabina de pilotaj, blocând accesul pilotului, și ar fi prăbușit deliberat aeronava. Toate cele 150 de persoane aflate la bord și-au pierdut viața în această tragedie aviatică produsă săptămâna trecută în Alpii francezi.

CITIȚI ȘI...