Portalul francez Le Monde: Criza din Ucraina oferă șanse pentru Moldova

by Genko Genko

Portalul francez de știri LeMonde.fr a prezentat, recent, o apreciere a contextelor geopolitice în care s-a pomenit Republica Moldova, după demararea crizei din Ucraina.

Amintind despre votul unanim al Parlamentului European în favoarea liberalizării regimului de vize cu UE a Republicii Moldova, portalul LeMonde.fr apreciază pozitiv ”ușile care se vor deschide” în zona Schengen și visul european, care devine tot mai real pentru moldoveni.

”Este o veste bună și un pas concret spre o asociere mai strânsă privind integrarea economică cu UE”, a declarat, pentru LeMonde.fr, Cecilia Malmström, comisarul european pentru Afaceri Interne.

”Chiar dacă Republica Moldova este caracterizată de către presa franceză ca fiind cel mai sărac stat din UE, criza ucraineană va favoriza dezvoltarea Republicii Moldova. Aflându-se cu ochii pe mașinațiile Federației Ruse în Ucraina, occidentalii găsesc, cu ușurință, o mică republică, fără ieșire la mare, situată între România și Ucraina”, mai menționează LeMonde.fr.

CITIȚI ȘI...