Poroșenko: „Vom debloca site-urile rusești atunci când ultimul soldat rus va părăsi teritoriul Ucrainei”

by Genko Genko

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko consideră că decizia de a impune sancțiuni împotriva companiilor IT rusești este corectă, transmite Unian.

Prezent la o conferință de presă susținută la Strasbourg, cu ocazia semnării deciziei UE privind regimul fără vize pentru Ucraina, președintele a declarat că: „de trei ani Ucraina trăiește în condiții de război și agresiune din partea Federației Ruse împotriva Ucrainei. O parte importantă a acestui război este ”războiul hibrid” purtat împotriva Ucrainei de către trupele ruse de informații. Resurse enorme sunt folosite de Rusia cu scopul destabilizării Ucrainei”, a spus președintele, făcând aluzie la propaganda pro-rusă desfășurat pe rețelele de socializare ruse, conform paginiiderusia.ro.

De asemenea, el și-a exprimat încrederea că protestele cu privire la decizia interzicerii site-urilor rusești de socializare vor dispărea în timp, așa cum au dispărut și cele legate de interzicerea canalelor rusești de televiziune.

„Aceeași discuție a fost și când am interzis posturile TV din Rusia. Timpul a dovedit că a fost o decizie buna”, a spus președintele.

Poroșenko a adăugat că sancțiunile anti-ruse vor fi menținute până la finalizarea agresiunii Moscovei împotriva Ucrainei.

„Imediat după terminarea agresiunii ruse, după ce ultimul soldat rus va părăsi teritoriul Ucrainei, vom fi gata pentru o revizuire a acestei decizii”, a spus președintele.

Pe 16 mai, președintele Ucrainei a semnat un decret care impune sancțiuni împotriva unui număr de companii IT din Rusia. De asemenea, decretul impune blocarea accesului la o serie de servicii de Internet din Rusia, inclusiv „Yandex“, „Vkontakte“, „Mail.ru“ și altele.

CITIȚI ȘI...