Poroşenko: Războiul ar putea reizbucni oricând

by Genko Genko

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, se teme că războiul ar putea reizbucni oricând în estul Ucrainei, relatează agenţia Interfax Ucraina.

„Ameninţarea războiului planează în continuare asupra noastră. Este o realitate. Războiul ar putea reizbucni oricând, dar suntem pregătiţi să facem tot ce putem”, a declarat Poroşenko marţi, în cadrul unei conferinţe internaţionale pentru sprijinirea Ucrainei, desfăşurată la Kiev.

„O soluţie la situaţia din Donbas va fi găsită cu asistenţa voastră şi cu solidaritate faţă de noi”, a adăugat el.

Acordurile de pace semnate în februarie la Minsk ar trebui implementate deplin cu ajutorul partenerilor Ucrainei, a apreciat preşedintele.

În cadrul conferinţei internaţionale, ministrul canadian pentru Cetăţenie şi Imigraţie, Chris Alexander, a declarat că ţara sa va strânge un nou ajutor în valoare de 50 de milioane de dolari pentru a soluţiona problemele umanitare din Ucraina.

„Guvernul sârb a anunţat la rândul său că va dona 100.000 de euro pentru Ucraina, pentru a asigura „nevoile persoanelor strămutate din cauza conflictului armat” din estul ţării, relatează B92 în pagina electronică.

Donaţia va fi făcută din partea Guvernului de ministrul pentru Integrare europeană Jadranka Joksimovici.

La conferinţa internaţională de la Kiev participă mai multe ţări, dar şi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai instituţiilor financiare internaţionale.

CITIȚI ȘI...