Polonia va continua în 2014 să ofere asistență țării noastre în domeniul dezvoltării regionale

by Genko Genko

În anul 2014 Polonia va continua să ofere asistență țării noastre în domeniul dezvoltării regionale. Colaborarea moldo-polonă va avea loc prin intermediul proiectului „Consolidarea capacităților administrației publice din Republica Moldova în domeniul pregătirii realizării proiectelor care contribuie la creșterea competitivității și potențialului de dezvoltare al regiunilor”, realizat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării al Poloniei (MID), în cadrul programului de asistență poloneză al Ministerului Afacerilor Externe. Valoarea totală a proiectului constituie circa 86 mii de euro.

Despre asta a anunțat marți serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Scopul proiectului este oferirea asistenței în elaborarea instrumentelor și proiectelor de dezvoltare regională care contribuie la creșterea competitivității și potențialului de dezvoltare al regiunilor, inclusiv promovarea spiritului antreprenorial, dezvoltarea mediului de afaceri, dezvoltarea capitalului uman și social, sprijinirea investițiilor și potențialului regiunilor, consolidarea coeziunii la nivel național și regional.

Principalul obiectiv este îmbunătățirea calității pregătirii proiectelor de dezvoltare regională, care vor contribui la creșterea eficienței intervențiilor publice în cadrul politicii regionale și vor îmbunătăți eficiența de realizare a obiectivelor de dezvoltare stabilite în documentele strategice de dezvoltare regională în Republica Moldova.

În cadrul proiectului, în perioada iunie-decembrie 2014, în țara noastră se vor afla două misiuni consultative ale experților polonezi, va fi organizat un curs de formare privind dezvoltarea strategiilor naționale și regionale, promovarea antreprenorialului și crearea de clustere, precum și realizarea unui raport final cu privire la instrumentele și proiectele de dezvoltare regională care contribuie la îmbunătățirea competitivității și caracterului inovativ al regiunilor.

Colaborarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor cu MID al Poloniei a început în iunie 2012, până în prezent fiind realizate 3 proiecte.

CITIȚI ȘI...