Polonia acordă 100 de milioane de euro pentru agricultura moldovenească

by Genko Genko

Guvernul Poloniei va acorda Republicii Moldova un credit în sumă de 100 de milioane de euro pentru o perioadă de 25 de ani, cu rata anuală de 0,15% și o perioadă de graţie de cinci ani.

Un acord în acest sens, privind modernizarea sectorului animalier al Republicii Moldova urmează să fie semnat miercuri, 14 mai, în cadrul vizitei oficiale a Prim-ministrului Iurie Leancă la Varșovia.

Acordul va permite restructurarea și modernizarea agriculturii, în special a fermelor specializate în producția de produse agricole tradiționale (lapte, carne), precum și a altor produse agricole competitive. De asemenea, această asistență va permite investiții în tehnologii moderne pentru procesarea produselor agroalimentare.

Înțelegerea va contribui la asigurarea punerii în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Despre acest acord au anunțat, la sfârșitul lunii martie, Prim-ministrul Iurie Leancă și omologul său polonez, Donald Tusk, care s-a aflat atunci într-o vizită oficială la Chișinău.

CITIȚI ȘI...