Polițiștii de frontieră moldoveni și români au reținut trei georgieni care au încercat să ajungă ilegal în țările UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În baza unei acţiuni comune desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, la frontiera moldo-română au fost depistaţi şi reţinuţi trei cetățeni georgieni. Unul dintre ei a fost reţinut de poliţiştii de frontieră moldoveni în apropierea râului Prut. În aceeaşi perioadă de timp, polițiștii români au reţinut alţi doi cetăţeni ai Georgiei, care trecuseră înot râul Prut.

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 02:00, inspectorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Brânza, au surprins, cu ajutorul informațiilor de la localnici, la aproximativ 400 m de linia de frontieră, un bărbat care intenţiona să treacă hotarul ilegal. Întrucât nu s-a putut legitima la faţa locului, acesta a fost condus la sediul sectorului pentru stabilirea identităţii şi efectuarea verificărilor suplimentare.

În rezultatul acţiunilor demarate s-a stabilit că persoana reţinută este cetăţean al Georgiei, în vârstă de 36 de ani. Bărbatul a recunoscut că intenţiona să ajungă ilegal în una din ţările UE. De asemenea, el a declarat că nu avea actele necesare pentru călătorii în străinătate, deoarece acestea i-au fost furate când a ajuns în Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetățeanului georgian acte premergătoare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei.

În aceeaşi perioadă de timp, vameșii din România au reţinut alţi doi cetăţeni ai Georgiei, care trecusera înot râul Prut.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...