Politica Angelei Merkel în privinţa refugiaţilor este criticată dur

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Martin Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la funcţia de cancelar al Germaniei, a criticat dur decizia Angelei Merkel de a deschide refugiaţilor frontierele Germaniei în anul 2015 fără ca în prealabil să se consulte cu aliaţii din Uniunea Europeană, relatează agenţia de ştiri Dpa.

Liderul social-democrat a mai afirmat că stricteţea de care a dat Merkel dovadă în ceea ce priveşte impunerea regulilor bugetare a fost un alt factor major care a condus la deteriorarea situaţiei Germaniei în UE.

Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, a făcut aceste afirmaţii duminică, în cadrul unei conferinţe de partid, unde a şi prezentat mai multe propuneri pe care plănuieşte să le pună aplicare în cazul în care este ales cancelar.

El a declarat că va încerca să negocieze o politică unitară la nivelul UE în privinţa refugiaţilor, iar ţările care refuză să accepte refugiaţi se vor confrunta cu o diminuare a fondurilor venite din partea Uniunii Europene.

Fostul preşedinte al Parlamentului European a mai afirmat că plănuieşte să folosească finanţarea ca pe un instrument în cadrul negocierilor din UE pe diferite teme, notând că Germania are o contribuţie netă de 15 miliarde de euro la bugetul Uniunii Europene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...