Poliția este în căutarea victimei unui furt. Pungașul a fost reținut

by Genko Genko

O femeie de 30 ani a fost reținută de către ofițerii Secției pentru combaterea infracțiunilor în locurile publice și transport urban a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectată de pungășie. Ea a fost observată și reținută imediat după ce ar fi sustras portmoneul din geanta unei doamne, în timp ce se afla într-o zonă supraaglomerată din Piața agricolă a sectorului Centru. Acum oamenii legii sunt în căutarea proprietarei portmoneului în care se afla o anumită sumă de bani.

Potrivit oamenilor legii, suspecta era însoțită de o minoră, în vârstă de 10 ani, care ar fi încercat să dispară în mulțime, iar portmoneul l-a aruncat sub un automobil parcat în preajmă. Ulterior, polițiștii au însoțit-o la Inspectorat pentru documentare conform procedurii legale, unde și-ar fi recunoscut vinovăția.

Este de menționat că, până în prezent proprietara portmoneului nu s-a adresat la Inspectoratul de Poliție a sectorului Centru, în legătură cu dispariția portmoneului, fapt pentru care este solicitată să se prezinte și să fie audiată în calitate de victimă, precum și să-i fie returnat portmoneul cu bani.

În acest context a fost inițiat un proces penal, iar suspecta riscă fie cercetată pentru pungășie. Conform legislației penale în vigoare se aplică sancțiunea sub formă de amendă în mărime de la 13.000 lei la 17.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

CITIȚI ȘI...