Poliția de Frontieră va avea propriul sistem al serviciilor psihologice integrate. Vezi ce conţine acesta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un proiect de dezvoltare a sistemului serviciilor psihologice integrate al poliției de frontieră a fost implimentat în Republica Moldova. Acum poliţiştii de frontieră cât şi migranţii din ţară vor avea parte de asistenţă psihologică. Pentru realizarea proiectul au fost alocate 170, 000 de dolari.

Potrivit poliţiştilor, proiectul are ca scop dezvoltarea activității de psihologie în poliția de frontieră conform standardelor europene, sporind proiectarea, planificarea și desfășurarea activităților de psihologie, cu încadrarea în mod prioritar dimensiunea de gen și cu respectarea normelor deontologice, metodologice și bunelor practici în domeniu.

De asemenea, proiectul mai conţine asistența psihologică oferită polițiștilor de frontieră, selectarea și angajarea personalului IGPF și nu în ultimul rând, oferirea asistenței psihologice corespunzătoare migranților, aflați în situații vulnerabile.

Pe parcursul următorilor doi ani, poliția de frontieră, dar și reprezentanții autorităților cu atribuții în domeniul migrației vor beneficia de asistenţă psihologiocă.

„Rezultatul scontat este de a îmbunătăți capacitățile profesionale ale polițiștilor de frontieră în domeniul serviciilor psihologice oferite imigranților, refugiaților, solicitanților de azil, indiferent de statutul lor juridic, contribuind semnificativ la ocrotirea și păstrarea sănătății acestora, dar și a populației Republicii Moldova în contextul securității țării” a conchis şeful IGPF, Fredolin Lecari.

Proiectul de asistență externă „Dezvoltarea sistemului serviciilor psihologice integrate ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în Republica Moldova” (SPINS) este implementat de OIM Moldova, fiind alocat un buget de 170.000 dolari SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...