Poliția Capitalei a destructurat o grupare criminală specializată în furturi și tâlhării. Cu cagule pe cap și mănuși aceștia au avut mai multe spargeri

Poliția Capitalei a destructurat o grupare criminală specializată în furturi și tâlhării. Cu cagule pe cap și mănuși aceștia au avut mai multe spargeri

Membrii unui grup criminal specializat în tâlhării, jafuri și furturi din oficiile de schimburi valutare, precum și din unele terminale de plată, au fost reținuți în urma unei operațiuni speciale desfășurate de ofițerii de investigații a Direcției de Poliție a mun. Chișinău și IP Buiucani de comun acord cu procurorii oficiului Buiucani ai procuraturii mun. Chișinău, care au documentat activitatea grupului. Membrii acestuia activau în baza unei scheme bine organizate prin care comiteau infracțiunile. Aceștia purtau de fiecare dată cagule, mănuși, erau dotați cu echipamente pentru spargerea safeurilor inclusiv răngi metalice, iar automobilului cu care comiteau infracțiunile îi schimbau plăcuțele de înmatriculare pentru a nu nimeri în vizorul camerelor de supraveghere a traficului.

În urma măsurilor speciale de investigaţii şi urmărire penală, la data de 7 august curent, au fost efectuate percheziţii autorizate la domiciliile membrilor. Aceştia s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 20 şi 30 de ani, originari din UTA Găgăuzia.

Potrivit datelor obţinute de către poliţişti, primul caz a avut loc în luna martie, când suspecţii au pătruns în blocul Universităţii de Stat din Moldova, după care prin deteriorarea terminalului de plată, au sustras bani în sumă de 8.200 lei, ulterior pătrunzând în alte două oficii de unde, de asemenea, au sustras mijloace bănești.

Alt caz a fost înregistrat în luna mai, în orașul Durleşti. Bănuiţii au pătruns în incinta unui magazin alimentar, prin deteriorarea uşii, după care din locul special amenajat pentru schimb valutar au sustras un safeu în care se aflau mijloace bănești în diversă valută. Astfel, prin acţiunile lor criminale aceştia au cauzat proprietarilor un prejudiciu în valoare totală de peste 530.000 de lei.

La data de 9 august, capul grupării criminale a fost arestat pentru un termen de 30 de zile fiind cercetat penal pentru tâlhărie şi sustrageri în proporţii deosebit de mari, infracţiuni pentru care riscă până la 15 ani de închisoare. Alt membru este arestat în Germania, iar celorlalţi trei membri ai grupării le-au fost emise mandate de arest de alte judecătorii din ţară, pentru infracţiuni analogice comise în aceeaşi perioadă.

0