Poliția a depistat 700 kg de pește viu din regiunea transnistreană, transportat în condiții insalubre și fără acte de proveniență

by Genko Genko

Agenţii rutieri au stopat, în preajma comunei Stăuceni, un autovehicul care transporta 700 kg de pește viu, în condiții insalubre.

Şoferul în vârstă de 33 de ani, originar din raionul Ştefan Vodă, le-a declarat poliţiştilor că se deplasa în capitală, unde urma să vândă peştele și să obțină un venit de aproximativ 30.000 de lei. De asemenea, el nu a putut prezenta niciun document de calitate sau origine a mărfii.

În rezultatul cercetării la faţa locului forţele de ordine au constatat că peştele în asortiment era repartizat în lăzi de plastic, fără a fi respectate condiţiile prevăzute de lege de transportare a peştelui viu. Conform probelor acumulate şi declaraţiilor depuse pe marginea cazului, marfa ar fi fost adusă din regiunea transnistreană.

Lotul de peşte a fost ridicat şi recunoscut în calitate de corpuri delicte, iar reprezentanţii Direcţiei municipale pentru siguranţa alimentelor Chişinău au emis interdicţia privind utilizarea peştelui în alimentație publică.

Şoferului i-a fost întocmit un proces-verbal cu aplicarea amenzii de 6.000 de lei.

Amintim că miercuri forțele de ordine au anunțat despre depistarea unui lot de produse alimentare fără acte de proveniență, care urmau să fie vândute în capitală, introduse în țară prin regiunea transnistreană.

CITIȚI ȘI...