Ploaie cu crengi: Peste 500 de arbori, afectați de ninsoare în Chișinău

Ploaie cu crengi: Peste 500 de arbori, afectați de ninsoare în Chișinău

La această oră sunt înregistrate circa 500 de cazuri de rupturi de arbori sau crengi pe străzi sau în cartierele locative din capitală, informează Primăria municipiului Chișinău.

De asemenea, au fost avariate mai multe linii de curent electric şi unele linii a reţelei de contact a Regiei Transport Electric Chişinău. Astfel, unele cartiere rămân fără energie electrică, iar unele străzi sunt închise, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil.

În teren au fost mobilizate mai multe echipe de intervenție.

Primăria municipiului Chişinău solicită locuitorilor: să evite la maxim deplasările pe străzile oraşului, inclusiv pe trotuare, având în vedere pericolul prăbuşirii copacilor sau crengilor, dar şi căderea zăpezii de pe blocurile de locuinţă sau clădiri; să evite zonele unde observă fire electrice sau cabluri rupte şi să sesizeze autorităţile; șoferii să evite parcarea maşinilor sub copaci.

Citește și: (GALERIE FOTO) Mașini avariate, drumuri închise, iar circulația transportului public blocată. Vezi ce pagube au provocat copacii căzuți în capitală

Menționăm că pe întreg teritoriul municipiului Chişinău se acţionează în continuare, pentru lichidarea consecinţelor ninsorii. Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, precipitațiile puternice sub formă de ninsoare și lapoviță vor continua până mâine, 21 aprilie 2017.

0